Pelletkachel

Een pelletkachel is, hoewel deze reeds lang bestaat, voor veel
mensen een nieuw fenomeen. Steeds meer mensen in Nederland horen van een pelletkachel en gaan zich erin verdiepen.

Het houtvuur met het gemak van een gaskachel dat is de pelletkachel! De pelletkachel heeft een hoog rendement doordat de convectiekamer vol in de verbranding en rookgassen zit.

De werking van een pelletkachel:

Door middel van geforceerde verbranding word er een rendement behaald in de kachel van 90% en de brandstof is vele malen goedkoper dan gas.(reken uit uw winst!) pelletkachels zijn simpelweg in te stellen op het aantal graden en convectielucht, de kachel zal dan ook zelf zijn verbranding berekenen en het aantal pelletkorrels dat er aangevoerd moet worden,ook de ontsteking van de kachel is compleet geregeld en is het bij de meeste kachels mogelijk de tijd in te stellen zodat u bijvoorbeeld na een koude dag lekker warm thuis kunt komen en genieten van uw pelletkachel. Bespaar ook met deze kachels!

Historie van de pelletkachel:

Pelletkachel systemen worden al jaren gebruikt bij kassen en boerderijen, de stookkosten zijn goedkoper dan die van gas en het rendement van de pelletkachel is hoger, hierdoor is de pelletkachel een voorloper op het gebied van groene energie!

Het hout wat gebruikt wordt om pelletkorrels te maken is namelijk onbewerkt afvalhout uit de bosbouw en dus geheel schoon. De pelletkachel systemen geven zelf aan hoeveel zuurstof zij toevoegen en hebben daardoor altijd de juiste verbranding. U zult ook zien dat er geen walmen of rook uit de afvoer komt en daardoor ook geen overlast kan geven.

Tegenwoordig zijn er niet alleen maar industrie pelletkachels, maar ook design pelletkachels met een glasruit ervoor om de prachtige vlammen te zien en zij de pelletkachels stiller en geruisloos geworden.

Rookgasafvoer voor uw pelletkachel:

De kachelpijpen van een pelletkachel hoeft niet aan alle verplichtingen te voldoen als die van een rookkanaal van de houtkachel. De pelletkachel creëerde zijn eigen trek en regelt dit allemaal zelf, wel dient er rekening gehouden te worden met brandbare delen en oog op veiligheid. Vraag daarom altijd DT-Installatietechniek wat het beste te doen of vooral hoe het beste een pelletkachel aan te sluiten is met het juiste aansluit materiaal.

Houtpellets de brandstof voor uw pelletkachel:

Milieu en budget vriendelijke brandstof. Met deze niet biobrandstof bespaart u tot 30% op de kosten van uw gasverbruik! In tegenstelling tot tot fossiele brandstoffen, komt er bij de verbranding van houtpellets niet meer CO2 vrij dan er oorspronkelijk door de boom zelf uit de atmosfeer was opgenomen. Hierdoor maakt dit “vloeibaar hout” deel uit van een natuurlijke, korte en CO2-neutrale cyclus. Pelletkachels zijn ook te verkrijgen met een cv aansluiting, zodoende heeft u de gezelligheid van vuur en de warmte in het gehele huis. De warmte die van deze kachels afkomen zijn goed te regelen door het zo gehete control panel wat op deze haarden zit. Al met al een gezonde kachel is de pelletkachel.

Onderhoud van uw pelletkachel:

Bij een pelletkachel dient er ook jaarlijks onderhoud gepleegd te worden, hierdoor houd u een goede en schone verbranding in uw pelletkachel en kan u altijd rekenen op een goed functionerende pelletkachel.

DT-Installatietechniek heeft alle benodigde gereedschappen en voorkomende pakkingen bij zich en kunnen op locatie de kachel voor u reinigen.
Mail ons voor de service kosten.