Installatie & Onderhoud

De installatie neemt meestal niet meer dan een dag in beslag. Wij nemen de werkzaamheden in detail met u door zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat gebeurt er op de dag van installatie en wat moet ik doen?

Het is handig om op de dag van installatie te zorgen dat je alvast hebt nagedacht over een aantal onderwerpen.  

Als er zonnepanelen of zonnecollectoren geplaatst worden, is het handig als je nadenkt over de locatie van respectievelijk de omvormer en het opslagvat, bijvoorbeeld op zolder. Daarnaast moet de monteur gemakkelijk bij de meterkast of de cv-ketel kunnen om het systeem aan te sluiten. Bij een schuin pannendak zullen onder de dakpannen haken worden gemonteerd en zal er een dakdoorvoer voor de kabel worden gemaakt. Zorg ervoor dat er extra dakpannen aanwezig zijn voor het geval dat enkele dakpannen vervangen moeten worden.

Bij zonnepanelen komt er een kabel van de zonnepanelen naar de omvormer en een kabel van de omvormer naar de meterkast. Het is goed om alvast te bedenken of er bestaande wegen zijn (zoals een schacht of loze leiding) om deze kabels zoveel mogelijk uit het zicht te verwerken. De gehele installatie neemt ongeveer een dag in beslag. 

Als een zonneboiler of warmtepomp geplaatst wordt, is het van belang dat er ruimte naast de cv-ketel vrij is. Daarnaast moet de cv-ketel goed bereikbaar zijn om de zonneboiler of warmtepomp op aan te sluiten.