Warmwatertoestellen

Warm water moet vanzelfsprekend zijn. DT-Installatietechniek plaatst en onderhoudt alle soorten boilers en geisers, ook in combinatie met zonne-energie en (thermische) zonnecollectoren. Nibe, Daikin, Nefit, Remeha en Intergas zijn hierbij onze huismerken.

Een duurzame en energiezuinige variant is een luchtwarmte boiler. Het water wordt verwarmd door de warmte van de lucht. Voor de aanschaf en installatie geldt op dit moment een interessante subsidieregeling.

Zonneboilers

Een zonneboiler is een verwarmingssysteem voor tapwater, zoals de douche of de afwas. Het bestaat uit een collector op het dak en een opslagvat ( de boiler ) in het huis, die verbonden zijn door een geslotencircuit. Hier stroomt water doorheen dat door zonlicht wordt verwarmd en dat de zonnewarmte, vervolgens afgeeft aan het water in de boiler. Een zonneboiler is niet afhankelijk van fel zonlicht, maar werkt ook onder een lichtbewolkte hemel. Is er te weining licht , zoals ’s nachts, dan springt de cv-ketel of een naverwarmer bij. Daardoor is er altijd warm water beschikbaar.

Bijna de helft van uw energiegebruik voor warm water kunt u besparen als u kiest voor een zonneboiler. Bovendien voorkomt u CO2-uitstoot door zonne-energie te gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen.

 

  •  Gelijk warm tapwater
  •  Tot 70% besparen op uw gasverbruik voor tapwater
  •  Nu met subsidie
  •  A-merk
Een zonneboiler is altijd duurzaam: zonlicht raakt nooit op, en bij gebruik van zonne-energie komt er geen CO2 vrij. Als zonneschijn even onvoldoende is, dan stookt een naverwarmer het water warm. Er zijn drie soorten zonneboilers die warm kraanwater leveren: de standaard zonneboiler, de cv-zonneboiler en de compacte zonneboiler. Daarnaast is er de zonneboilercombi, die verwarmt ook het huis.