Installatie Zonnepanelen

Haal de zon in huis met zonnepanelen! U wekt uw eigen energie op en bespaart zo fors op uw energierekening.

Hieronder leest u hoe zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit en hoe een installatie in een woning energie opwekt.

Zonnepanelen hebben niet altijd zonlicht nodig om energie te produceren, ook wanneer het bewolkt is produceert een zonnepaneel energie. Natuurlijk produceren zonnepanelen in de winter minder energie want dan zijn de dagen korter en is er minder zonlicht die de aarde bereikt. Een zonnepaneel bestaat uit vele zonnecellen. Licht wordt omgezet in elektriciteit in een zonnecel. Zo’n zonnecel bestaat uit een dun laagje met een negatieve lading en een dun laagje met een positieve lading. Een laag (in de vorm van een plaat) is in de meeste gevallen gemaakt van silicium, dat heeft als eigenschap goed geleidend te zijn wanneer er (zon)licht op valt. Een elektrische stroom wordt vervolgens op gang gebracht door het invallende licht. Het rendement van een zonnepaneel zal afhankelijk van het soort silicium zijn.

Monokristallijn silicium is met een rendement van 12% – 15% de grootste winstgever. Aan zonnepanelen alleen heb je echter niets, zonnepanelen moeten in een bepaald systeem worden geplaatst om daadwerkelijk energie te produceren. Er zijn 2 systemen voor het installeren van zonnepanelen, het autonoom fv-systeem en het netgekoppeld fv-systeem. Waarbij het netgekoppeld fv-systeem het meest rendabel is omdat dit systeem de gelijkspanning die de zonnepanelen produceren omzetten naar wisselspanning met behulp van een omvormer. Produceer je teveel energie dan wordt het overtollige energie op het vaste energienet gestuurd en zal de elektriciteitsmeter terugdraaien. Wanneer de zonnepanelen niet genoeg elektriciteit produceren zal de nodige spanning van het vaste net worden gehaald.

DT-Installatietechniek heeft ruimschoots ervaring in het plaatsen van zonnepanelen. Nu extra voordelig: u kunt uw BTW bij de aanschaf van zonnepanelen terugvorderen. Wij vertellen u graag meer.